Vad en frisör gör i Linköping

23 november 2020
Lily Hansen

När man går till en frisör i linköping så är det för att snygga till frisyren, men även för att vårda och ta hand om sitt hår. Att klippa eller färga håret är nämligen inte bara en skönhetsförbättring. Det gör att håret mår mycket bättre och får en vitalitet och styrka som både syns och känns.

När ett hår växer kommer topparna efter en tid att dela sig. Det innebär att hårets kvalitet blir sämre och det kan även innebära att håret går av vid delningen eller efter delningen. Ett hår som klipps regelbundet blir därför starkare och friskare. Det växer dessutom mer.

 

Välja rätt frisyr

Eftersom alla har olika typer av hår och hårkvalitet så är det viktigt att först och främst välja en frisyr som passar in på det hår man har. Det är också ett knep som gör att man underlättar för sig själv. Att varje morgon försöka arbeta mot ett hår som vill något annat, är en kamp som ofta förloras. Mestadels för att man till slut tröttnar.

 

 

En frisör hjälper till med förslag och råd som gäller den hårtypen man har. Men även den ålder och stil som man har. Det ska nämligen även passa in med exempelvis vilket yrke och arbetsuppgifter som man har. Arbetar man inom ett yrke där man ofta har något på huvudet så är det svårt att samtidigt ha en frisyr som kräver mycket fix.

 

Dölja med färg

Färg som försköningsmedel är en mycket god idé när det gäller frisyrer. Med färg kan man förändra utseendet så pass att man kan se smalare ut, yngre och förändra stilen totalt. Men det går också att smyga in färg som gör att det inte blir en vass och synlig kant i samband med utväxt. Om man väljer slingor i hårets originalfärg så dämpas nämligen utväxten.

Fler nyheter