Snygga vintage kläder

31 januari 2021
Lily Hansen

Att handla second hand eller vintage är ett kul sätt att skapa en mer spännande garderob och personlighet. Dessutom går det att hitta riktigt snygga modeplagg till bra pris. Med vintage syftar man på lite äldre plagg i gott skick och som ofta är skapade av berömda designers. Till skillnad från second hand som bara betyder gamla kläder. 

Men det går att hitta bra och snygga plagg i båda kategorierna. Genom att blanda vintage med andra kläder kan man skapa sig en unik look och kanske få råd att köpa plagg som man annars inte skulle kunna.

Vintagekläder går att hitta i second hand-butiker, på auktion och olika försäljningssajter på nätet. Det händer också att man kan hitta vintage på loppis, även om det var betydligt vanligare för ett par år sedan. Typiska vintage-kläder, skor och väskor är av klassiska märken som Chanel, Louis Vuitton och Hermès.

Investera i vintage

Det går också att se vintage kläder som en investering. Men då gäller det att läsa på om priser och modeller, i alla fall om man är ute efter att också göra en riktigt bra affär. I Sverige håller vintagekläder en ovanligt hög kvalitet, till skillnad från i många andra länder. Detta gör att man ofta kan tjäna en hel del på att sälja sina vintagekläder utomlands den dag man har tröttnat på dem. Men man kan även lämna dem till ett auktionshus eller till en butik.

Vill man ha tips på butiker som säljer och köper vintagekläder kan man göra en sökning på nätet. Här är ett exempel på en butik i Stockholm som har ett brett utbud: https://www.judits.se/. Många har som vana att handla leta reda på nya vintagebutiker då de reser. Det kan vara ett mer miljövänligt och användbart sätt att skaffa souvenirer på. 

Fler nyheter