Injektionsbehandling med fillers kräver utbildning

28 januari 2021
patrick_pettersson

Intresset för injektionsbehandlingar är stort. Faktum är att allt fler väljer att fylla läpparna, kinderna eller linjerna från näsan till munnen med så kallade fillers. Just därför väljer allt fler även att utbilda sig för att få lov att utföra de populära behandlingarna, och injektionsbehandling med fillers är utbildning i två steg. 

Vill du jobba med injektionsbehandlingar och fillers? Då finns det vissa krav du måste uppfylla. Först och främst måste du vara legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska. Sedan måste du givetvis också gå en utbildning för att lära dig den behandlingsmetod du är intresserad av. 

 

Börja med en grundkurs i fillers 

När det gäller utbildningar i behandling med fillers är det många utbildningsarrangörer som erbjuder utbildningar på flera olika nivåer. Har du ingen tidigare erfarenhet av injektionsbehandlingar med fillers måste du gå en så kallad grundkurs, eller introduktionskurs. 

Utbildning fillers – Grundkurs är en omfattande praktisk och teoretisk introduktionkurs. Här får du en grundlig genomgång av behandlingsmetoden fillers. På kursen får du bland annat göra ett djupdyk i ansiktets anatomi och lära dig mer om eventuella komplikationer och hur du kan förebygga dessa. Du får givetvis också, under handledning, öva på att ge behandling på ett eller flera av följande områden: läppar, nasolabialveck eller Marionett lines. 

 

 

Fördjupa dina kunskaper med en avancerad kurs 

Har du redan gått en grundkurs och känner dig trygg på att ge behandling med fillers? Vill du lära dig mer? Då ska du ta en titt på Utbildning Fillers – Avancerad kurs. Här får du, under handledning, öva på att behandla ett eller flera av följande områden: kind, haka eller tear trough. 

Ska du gå en avancerad kurs får du ta med din egen modell. Som tack för hjälpen får hen en kostnadsfri behandling. Uppföljning av din modells resultat och eventuella korrigeringar sker sedan på din egen klinik och bekostas av dig. 

Fler nyheter