Gå till tandläkaren

26 oktober 2019
admin

En av de vanligaste mardrömmarna bland människor handlar om tänder. Vad som händer i drömmen kan vara lite olika från person till person, men det gemensamma är att det är någonting som skapar en väldigt jobbig stresskänsla i hela kroppen. Det kan vara att tänderna helt plötsligt börjar lossna, att man slår ut dem eller att man har riktigt svår karies och tandläkaren står där, slår ut med händerna, skakar på huvudet, suckar och säger ”det här går inte att göra någonting åt, det är kört”.

 

Bara en mardröm

Och så vaknar man och fattar först inte att det var en dröm, så stressen och den där känslan av hopplöshet lever vidare i kroppen en stund. Men sen när man inser att det bara var en mardröm börjar man fundera på varför man drömde detta och varför drömmen är återkommande – nästan alltid exakt samma scenario. 

Det är lätt att tänka att det ligger någon djup psykologisk förklaring bakom detta, men det kan finnas ett enklare svar. Svaret kan kanske ha att göra med hur pass väl man tar hand om tänderna. Visst, man kan vara jätteduktig på att borsta och så, men hur ofta går man egentligen till tandläkaren?

 

 

Gå oftare på kontroll

För att undvika mardrömmarna kanske man ska gå lite oftare till tandläkaren. Handen på hjärtat, hur många går egentligen tillräckligt ofta till tandläkaren? Det är nog vanligt att skjuta upp sina rutinkontroller lite för länge varje gång, för dels kostar det ju pengar och dels så tycker många att det är väldigt obehagligt; att någon ska gräva runt i ens mun lockar inte, den där speciella lukten på kliniken, ljuden från tandläkarens borr… Men går man på rutinkontrollerna kan man istället sova bättre och mardrömmarna försvinner förhoppningsvis. 

En tandläkare i Upplandsbro kan man förslagsvis hitta här: https://www.xn--tandlkareupplandsbro-fzb.se/

Fler nyheter