Besök SPA i natursköna Dalarna

28 januari 2021
cecilia_olsson

Något av det viktigaste man kan göra för att hålla sig vid god hälsa är att se till att ge hela kroppen en chans att återhämta sig varje dag. Människor behöver sömn för att hjärnan och kroppen ska kunna återhämta sig och bearbeta alla dagens intryck. Men det är inte enbart sömn som får kroppen att må bra och slappna av, beroende hur man är som person så kan en bra film, yoga, promenader, pyssel, läsning eller någon annan aktivitet också fungera som avkoppling.

Vad får dig att koppla av?

Det gäller att hitta det som passar en själv och försöka göra tid för det så ofta man kan under veckorna. Förutom att det kan skilja sig från person till person så kan det även skilja sig mellan olika årstider, det kan ofta finnas ett större behov av avkoppling och återhämtning under de mörka vintermånaderna. Även vad man gör kan skilja beroende på säsong, men något som är extremt avkopplande för de allra flesta året om är ett besök på SPA.

SPA är välgörande för kropp och själ

Ett SPA-besök kan verkligen få en att koppla av så att man får ny energi och är redo att tackla vardagens alla uppgifter och bestyr. För somliga räcker det med ett härligt bubbelbad och en välgörande stund i bastun, medan andra mår allra bäst av en skön behandling eller en avkopplande massage som mjukar upp stela muskler. 

SPA beläget i underbar miljö

Ett vackert beläget SPA i Dalarna som erbjuder en optimal miljö för avkoppling är Åkerblads. Det är ett hotell i den mycket populära byn Tällberg som ligger naturskönt vid Siljans sydöstra strand. Där finns behandlingar för hela kroppen, ansikte, händer eller fötter. På Åkerblads SPA får man förutom möjlighet till underbara behandlingar även tillgång till pool, bubbelpool, bastu, gym och relax.

Fler nyheter